A részletek – Ereszcsatorna

Nem csak cserepeslemezből, síklemezből áll az épületed felső része. Fontos, hogy ügyelj a részletekre is. Ki kell választanod majd a megfelelő ereszcsatornát, a szellőzőelemeket, esetleg a toronydíszeket is. Általában ezek mind ugyanolyan színben pompáznak, viszont egy másabb színű ereszcsatorna képes kiemelni a héjazatod vonulatát. Egy dolgot kell mindenképp szem előtt tartanod a színek kiválasztásánál: esztétikus legyen!

Ereszcsatorna

Az nem is kérdés, hogy legyen-e, hisz ez az elem felel a tetőnkről lefolyó víz folyamatos elvezetéséért. Ereszcsatorna hiányában az épületünk alapja is megsüllyedhet. Az egyetlen kérdés: Milyet válasszunk?

A forma

A leelterjedtebb ereszcsatorna forma a félkörív keresztmetszetű. Minden féle héjazathoz passzol, megszokott látványt nyújt. Azonban ha modernebb megjelenést szeretnénk az épületünknek, akkor a szögletes ereszcsatorna egy nagyon ideális választás. De mielőtt szaladnál megvenni a szögletes ereszcsatornád, olvasd végig ezt a bejegyzést! A szögletes ereszcsatorna leginkább csak megjelenésében tér el a köríves társától, azonban a köríves ereszcsatorna rendszerek hatékonyabban tudják elvezetni a kisebb csapadékot.

Kivitelezés

A legfontosabb, hogy az ereszcsatornánk biztosítani tudja a megfelelő mennyiségű csapadék elvezetését. Ezáltal meg kell határoznunk az ereszcsatorna szükséges méretét és a kifolyók számát is. A folyamatos lejtés elengedhetetlen, hisz csak így lehet biztosítani a folyamatos, akadálymentes vízelvezetést.

Anyagok

  • Horganyzott acél

    Nagy teherbírású, alacsony hőtágulású, forrasztható, de könnyen rozsdásodik. Élettartama 20 év.

  • Alumínium

    Könnyű, nem rozsdásodik, egyszerűen lehet vele dolgozni. Élettarama 35-40 év.

  • Horgany

    Tartós, esztétikus, nem rozsdásodik. Az élettartama több, mint 40 év.

  • Vörösréz

    Könnyen munkálható, forrasztható és persze nem is rozsdásodik. Nagyszerű anyag, leginkább klasszikus építményekhez illik, de a kreativitás csodákra képes. Élettartama a 100 évet is bőven túlhaladja.

Ereszcsatorna kiegészítői

  • Levélrács
    Ami még a vápába jutás lehetőségét is kizárja a szennyeződésnek.
  • Vápafűtő
    Ha nem akarod, hogy a téli fagy szétfeszítse az ereszed.

Szellőzők

A szellőztetés fontosságáról már olvashattál egy korábbi bejegyzésemben. A szellőző kiválasztásánál is fontos, hogy passzoljon a héjazatod megjelenéséhez. Nézd meg a webáruházunkban, hogy a tiédhez milyen passzolna!

Toronydísz

Ha a tornyos héjazatot választottad, akkor biztosan szükséged lesz erre a kiegészítőre. De ha egyébként is szükséges, akkor miért ne legyen az szemet gyönyörködtető és különleges? Nagyon fel tudja dobni az épületed megjelenését, csak nézd a képeket, mi minden kivitelezhető! Igen, ezt mind mi készítettük..

+1 Kifolyó

A kép magáért beszél..