SRP Click lemez

Nem, a click nem azért van, hogy rákattints, hanem egy újabb technológiát és egyszerűsítést jelent a tetőfedés világában. Most megtudhatod, mi is az a SRP Click előkorcolt tetőprofil, melyet a sokat emlegetett, minőséget forgalmazó Lindab gyárt. Ezen felül megismerkedhetsz a saját változatunkkal, melynek csak a neve más, minőségileg ugyan úgy helyt áll. Ez nem más mint a KNS tetőlemez, de erről csak egy későbbi bejegyzésben írok majd.

Mit ír a Lindab?

  • időtálló bevonat
  • tűzi horganyzott „kemény” acéllemez
  • gyártósoron előállított
  • előkorcolt
  • nagy szilárdságú
  • tartós
  • bepattintós („click”-es)
  • könnyen és gyorsan szerelhető
  • esztétikus tető alapanyag
“A Lindab SRP click előkorcolt síklemezes tetőprofil a hagyományos PLX helyszínen korcolható „lágy” acél síklemez mellett egy újabb síklemez tetőfedő termék.
Az egyszerűbb tetőformák, kevés áttöréssel rendelkező sík tetőfelületek esetén rendkívül gazdaságos tetőfedés. 
Az SRP tetőprofillal készülő tetőszerkezet vízzáróságát megfelelő alátéthéjazattal és javasolt tetőhajlásszögek betartásával kell biztosítani.
A színoldalon a lindab lemez 3 féle bevonattal (Lindab Classic, Lindab Premium és Lindab Elite) és 17 különböző szín választható. A hőtágulás miatt szükségszerűen bekövetkező mozgásokat az SPR Click ovális rögzítő nyílásai biztosítják. A korcolt síklemez tetőprofil különösen jól illeszkedik a modern és skandináv stílusú épületekhez.
Általánosságban legalább 14 fokos hajlásszögű tetőn, szerkezeti megszorításokkal akár 7 fokos tetőfedéshez is alkalmazható.”

A Click gazdaságosság

Az áttörést leginkább a „click” jellemzője jelenti. Ha bádogos vagy, tudod, hogy régebben neked kellett meghajlítani az illeszkedéseket, neked kellett összekalapálni. Aztán ugyebár jött az előkorcolt lemez, azzal könnyebben lehet bánni, jóval egyszerűbb, „csak” kalapálni, falcolni kellett. De a KNS és SRP Click azonnal összepattan, azonnal megfelelő illeszkedést biztosít, így nekünk, bádogosoknak jelentős könnyebbséget jelent. Az ügyfeleinknek pedig anyagi könnyebbséget biztosít, hisz hamarabb végzünk a munkával..

Normál SRP Click

“A normál SRP Click síklemezes tetőprofilt már akár 7 fokos, alacsony hajlásszöggel rendelkező tető esetén is lehet alkalmazni, természetesen a Lindab tervezési segédlet kivitelezési feltételének figyelembe vételével, vagy szintén alacsonyabb 14-20 fokos tetők esetében. Minden esetben a folytonos deszkázat javasolt a tetőprofil alá.
A SRP Click tető több bevonattal és színben is választható, szín és bevonat információk az alábbi termékoldalon: SRP “

Design SRP Click

“Az SRP Click Design előkorcolt síklemezes tetőprofil annyiban tér el a normál SRP profiltól, hogy a két korc között rendelkezik két kisebb profilozott résszel, ami a teljesen sík tetőfelületnek ad egy kis egyedi, különleges geometrikus megjelenést.  Az esztétikai különbség mellett a másik fontos műszaki jellemzője, hogy a designolt profil részeknek köszönhetően nagyobb merevségű a profil, így kivitelezéskor nem igényel folytonos deszkázatot, hanem rítkitottat vagy sűrűbb lécezést. Ez a Lindab tetőprofil magasabb, 22 fok feletti tetőhajlású tetőkre javasolt.
A SRP Dn Click tető több bevonattal és színben is választható, szín és bevonat információk az alábbi termékoldalon: SRP Dn”

Még pár fontos infó

  • A hőtágulás miatt szükségszerűen bekövetkező mozgásokat a hosszirányú rögzítő pontok biztosítják. Ennek hatására akár 10 méteres lemezek is felhelyezhetőek.
  • A korcolt síklemez tetőprofil különösen jól illeszkedik a modern és skandináv stílusú épületekhez.
  • A KNS Click merevítő bordái nem csak merevítik a lemezünket, hanem egy modern, minimalista formát kölcsönöz a házunknak.
  • Hagyományos és modern megjelenésű épületek homlokzatának kivitelezésére is teljesen kiválló!

Alternatívaként tekintsd meg magyar, saját gyártású cserepeslemez és trapézlemez választékunkat is!